Mijn naam is Sandy Schrauwen – Zuijderwijk

Ik ben geboren en getogen in Wateringen. In 1994 ben ik afgestudeerd als apothekersassistente. Ik heb jarenlang met veel plezier in de openbare apotheek gewerkt. Vanuit dit werk heb ik veel nascholingen gevolgd waarmee ik erg veel heb geleerd over het menselijk lichaam en de reacties op klachten en behandelingen.

Sinds de geboorte van onze kinderen ben ik part-time gaan werken. Ik had de indruk dat ik niet alles benutte wat ik in me had. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik zelf veel baat gehad bij acupunctuur, tegen de misselijkheid en het spugen. Ik vond het fascinerend dat die kleine naaldjes op die rare plekken zoveel effect had. Hier was de basis gelegd voor mijn interesse.

Nadat de kinderen groter en zelfstandiger werden heb ik de stap van de Westerse Geneeskunde gezet naar de Oosterse Geneeskunde. Acupunctuur is een erkende HBO-studie. Ik heb hierin een opleiding gevolgd bij BoYi. Dit heb ik vanaf het begin af aan als een geweldige reis ervaren. Ieder mens is uniek en daarmee ook iedere klacht.

Vanuit mijn oude werkveld, de Westerse Geneeskunde herken ik veel klachten die langskomen. Ik begrijp dat u in veel gevallen al een weg belopen zult hebben en herken veel vormen van medicatie die worden voorgeschreven. Vanuit mijn voormalige werkveld ken ik ook de beperkingen vanuit onze bekende Westerse Geneeskunde. Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik ook weet welke Oosterse behandeltechnieken vanuit acupunctuur kunnen worden aangeboden. Het is voor mij dan ook een geweldig voorrecht dat ik beide werelden kan samenbrengen in mijn behandelplan.

Vanuit mijn benadering wordt u als een totaal systeem beschouwd. Daarbij ga ik op zoek naar de verstoring in uw balans, de onderliggende oorzaak van uw klacht. Dit gaat verder dan alleen de verdrukking of de uiting van de klacht. Heeft u vragen, of wenst u een behandeling te krijgen of kennis te maken met acupunctuur, u bent van harte welkom in mijn praktijk.

Gevolgde scholingen:
2015: Basiskennis Chinese Geneeskunde
(Academie BoYi te Zoetermeer)
2016 – 2019: Traditionele Chinese Acupunctuur
(Academie BoYi te Zoetermeer)
2019: Medische Basiskennis
(Conamore te Utrecht)
Gevolgde acupunctuur-nascholingen:
Traumaherstel op Shen-niveau (LPMI te Amsterdam)
Rookstopbegeleiding (ICZO te Antwerpen)
Psycho-emotionele klachten (ICZO te Antwerpen)
Dr Tan 1 pijnbestrijding (QingBai te Amersfoort)
Dr Tan 2 pijnbestrijding (QingBai te Amersfoort)
Dr Tan 3 functionele klachten (QingBai te Amersfoort)
Dr Tan post-COVID longaandoeningen (QingBai te Amersfoort)
Vrouwelijke infertiliteit (QingBai te Amersfoort)
Borstkankerbegeleiding (QingBai te Amersfoort)
Oor-acupunctuur / auriculo-therapie (QingBai te Amersfoort)
Xi-cleft: fysieke en emotionele blokkade begrijpen en bewegen (QingBai te Amersfoort)