Klassieke Chinese Acupunctuur
Terug

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ons lichaam is voorzien van energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Door deze meridianen stroomt onze levensenergie ‘Qi’. De meridianen zijn verbonden met alle organen, spieren, botten en onze weefsels. Een verstoring of disharmonie in de energiestroom geeft lichamelijke of geestelijke klachten. Via acupunctuurpunten beïnvloeden we de energiestroom in de meridianen.

In ieder lichaam liggen zo’n 350 acupunctuurpunten. Deze liggen op verschillende meridianen. Door specifieke punten met flinterdunne naaldjes aan te prikken, gaat je eigen energie weer vrij stromen. Je klachten zullen verminderen. Na verloop van tijd zullen ze zelfs verdwijnen. De behandeling stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam en zal de kwaliteit van je energie verbeteren.

Acupunctuur wordt ingezet voor een breed scala aan klachten De mogelijkheden zijn eindeloos. Onder elke klacht ligt een ‘orgaan’ of combinatie van organen dat in disbalans zal zijn. Dit leidt tot de verstoring waardoor u uw klachten ervaart.

Vanuit de Chinese Geneeskunde zal ik “Oosters” naar uw klacht kijken. Uw lichaam als systeem stel ik centraal. Ik breng uw gehele lichaamssysteem in balans. Hierdoor verminderen of verdwijnen uw klachten.

Aanvullend op de Klassieke Acupunctuur heb ik me ook gespecialiseerd in Ooracupunctuur en
Dr. Tan’s Acupunctuur Door combinatie van verschillende technieken verkrijgen we de beste behandeling voor u.