Behandel Methodes

Ieder mens is uniek, zeker vanuit de Oosterse Geneeskunde beschouwd. Uw behandelplan stel ik dan ook op maat voor u op. Pijn kan worden veroorzaakt door een externe factor, zoals overbelasting of een blessure. Ik controleer echter ook of er niet een mogelijk dieper liggende oorzaak onder ligt.

Eerste behandeling:
Na de aanmelding volgt het eerste gesprek. Voor de eerste afspraak reserveer ik meer tijd. Er wordt extra tijd genomen om uw klachten goed te kunnen beoordelen.
Een juiste diagnose is een belangrijk uitgangspunt van de behandeling. Behalve een uitgebreid gesprek over klachten komen er ook andere dingen aan bod, zoals eetlust, stoelgang, slaappatroon, energieniveau en bij dames komt de menstruatiecyclus uitgebreid aan bod.
Om het plaatje compleet te krijgen vraag ik u ook om uw tong uit te steken. Aan de hand van de vorm, kleur en beslag kan hier bevestigd worden wat er uit de ondervraging naar voren komt. Tevens worden beide polsen gevoeld voor extra informatie van uw toestand.
Aan de hand van de diagnose stel ik een eerste behandelplan op. De eerste behandeling wordt gebaseerd op de vastgestelde diagnose en kan in de loop der tijd worden bijgestuurd. Deze behandeling kan bestaan uit het plaatsen van flinterdunne naaldjes op de specifieke plaatsen. Het kan zijn dat ik de behandeling aanvul met ooracupunctuur, vuurcuppen of moxa branden.
Vervolg behandeling:
Bij een vervolgbehandeling hoor ik graag hoe het u na de behandeling is vergaan. Het is veel voorkomend dat u al na de eerste behandeling een verandering hebt ervaren. Op basis van uw informatie controleer ik de diagnose en stel ik het behandelplan bij.
Afhankelijk van de klacht en complexiteit is veelal na 4 tot 6 behandelingen een merkbaar resultaat te verwachten. De frequentie van behandeling hangt af van uw klacht en diagnose. Bij acute pijnklachten zullen de eerste consulten wat dichter op elkaar worden gepland.
Voor een behandeling is het praktisch om losse, comfortabele kleding te dragen. Indien nodig zal ik u vragen wat kleding uit te trekken om beter bij bepaalde punten te kunnen komen. Er wordt altijd discreet gewerkt door u toe te dekken met handdoeken.
Corona maatregelen:
I.v.m. de Corona-regelgeving wil ik u verzoeken de hygiƫne-regels in acht te nemen. Ikzelf volg de Corona-regelgeving nauwgezet op waarmee ik probeer ieder risico op besmetting tot een minimum te beperken. Dit doe ik door extra veel aandacht te hebben voor hygiene. Ook wordt er tijd tussen behandelingen gepland en wordt tussentijds gereinigd.

U kunt ook bijdragen aan een veilige praktijk. Ik vraag u thuis de handen goed te wassen voor u vertrekt. Voor en na de behandeling verzoek ik u in de praktijk de handen te ontsmetten met desinfectiegel. Ook bij klachten blijft u thuis. Indien u enigszins twijfelt vraag ik u dit altijd duidelijk en vooraf kenbaar te maken door via telefoon of email contact met me op te nemen. Bij behoefte aan een mondkapje wil ik u verzoeken daar zelf voor te zorgen. Op verzoek kan ik de behandeling ook met een mondkapje op uitvoeren. Vanuit de behandeling wordt gewerkt op schone handdoeken. Indien u behoefte heeft aan het liggen op een eigen handdoek is dat mogelijk als u die zelf meebrengt